Διήμερο ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο Ηράκλειο - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Διήμερο ενημέρωσης και εκπαίδευσης για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο στο Ηράκλειο




Διήμερο για το ηλεκτρονικό εμπόριο, που έχει πλέον μπει για τα καλά στις ζωές μας, οργανώνεται αύριο Παρασκευή και μεθαύριο στο Ηράκλειο με στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση επαγγελματιών και επιχειρήσεων στην αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει ο κλάδος του e-commerce.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Ηλεκτρονικού Εμπορίου GR.EC.A και το Επιμελητήριο Ηρακλείου, σε συνεργασία με την OTEAcademy, το Εργαστήριο Ηλεκτρονικού Επιχειρείν του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, ELTRUN και το HUB to Business - H2B με την υποστήριξη της Phaistos Networks διοργανώνουν για πρώτη φορά στο Ηράκλειο ένα ολοκληρωμένο δράσεων για το Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
      1) Εκπαιδευτικό Σεμινάριο, «Ecommerce Fundamentals» με στόχο την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί και τις δύο ημέρες και θα φιλοξενηθεί στο νέο συνεργατικό χώρο Επιχειρηματικής Ανάπτυξης Hub to Business - H2B (Κορωναίου 14,) που δημιούργησε το  Επιμελητήριο Ηρακλείου.

Εφαρμόζοντας στην πράξη το ρητό «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», το διήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως στόχο την ενημέρωση και εκπαίδευση των επαγγελματιών στα βασικά θέματα που χρειάζεται να γνωρίζουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν σωστά και αποτελεσματικά το πρώτο κρίσιμο βήμα στο e-Commerce. 

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του σεμιναρίου είναι δομημένο σε δυο βασικούς πυλώνες:

(α) Τον επιχειρηματικό σχεδιασμό, το νομικό πλαίσιο, την τεχνική υλοποίηση και τη λειτουργία του eShop

(β) Την ηλεκτρονική προώθηση και διαφήμιση, τα analytics και τα social media

 2)  Ενημερωτική Εσπερίδα με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο», με στόχο τη δικτύωση και την ενημέρωση των παρευρισκομένων στο Ηλεκτρονικό Εμπόριο.

Η εσπερίδα θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις 19:00 στην αίθουσα Καστελάκη του Επιμελητηρίου και στη διάρκεια της:

-θα παρουσιαστεί το πλαίσιο και οι συνθήκες λειτουργίας -ανάπτυξης μιας  επιχείρησης ηλεκτρονικά.

- θα γίνει ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων για τις ευκαιρίες και τις προκλήσεις που παρουσιάζει ο κλάδος του Ηλεκτρονικού Εμπορίου.

- θα συζητηθούν οι προοπτικές εξέλιξης του κλάδου, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

-θα παρουσιαστούν οι μελλοντικές δράσεις και συνέργειες που θα υλοποιήσουν οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Μια σημαντική πρωτοπορία της εκδήλωσης είναι ότι στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο του Επιμελητηρίου Ηρακλείου θα γίνουν επαφές και συναντήσεις δικτύωσης (Networking) με επιχειρήσεις της ψηφιακής οικονομίας, με επιτόπια ραντεβού που θα συντονίζονται από τις αντίστοιχες γραμματείες που θα βρίσκονται στο χώρο.


Παρόντες θα είναι επαγγελματίες μέλη του GR.EC.A., καθώς επίσης και τοπικοί επιχειρηματίες μέλη του Επιμελητηρίου με δραστηριότητα σχετική με το Ηλεκτρονικό εμπόριο και την ψηφιακή οικονομία, ώστε οι συμμετέχοντες να συνομιλήσουν μαζί τους σε προσωπικό επίπεδο.

Να σημειώσουμε πως τόσο στην εσπερίδα όσο και στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν και θα εκπαιδεύσουν τους ενδιαφερόμενους καταξιωμένα στελέχη και ειδικοί του ηλεκτρονικού εμπορίου με μεγάλη εμπειρία και γνώσεις πάνω στο χώρο.

Σελίδες