Στην Κρήτη σεβόμαστε τα μνημεία και τις ιστορικές μας καταβολές ή μήπως όχι; - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Κρήτη σεβόμαστε τα μνημεία και τις ιστορικές μας καταβολές ή μήπως όχι;




Τελικά τα σκουπίδια στην Κρήτη έχουν γίνει η δεύτερη φύση μας...Ανεξαρτήτως περιοχής, της ιστορικής, μυθολογικής σημασίας της, του φυσικού κάλλους της, η παρουσία τους αποτελεί σήμα κατατεθέν για το οτι κάποιος βρίσκεται στο νησί μας.

Όπως βλέπετε και στη σχετική φωτογραφία του e-storieskritis.blogspot.gr από τον κανόνα αυτό δεν θα μπορούσε να εξαιρεθεί το σημείο απ όπου οι επισκέπτες ξεκινούν την ανάβαση τους για το Ιδαίον Άντρο.

Τα σκουπίδια έχουν γεμίσει τον κάδο και έτσι οι επισκέπτες τα πετούν κάτω απο αυτόν ενώ την ίδια εικόνα παρουσιάζουν και τα καλαθάκια που έχουν τοποθετηθεί ακριβώς απέναντι από τα σκαλοπάτια, στο υπό ανέγερση τουριστικό περίπτερο.

Θα μου πείτε Σαββατοκύριακο μεσολάβησε που να βρεθεί άνθρωπος να αδειάσει τα σκουπίδια από κάδο και καλαθάκια. Και για να το πάω λίγο πιο πέρα ακόμα και άδειος να ήταν ο κάδος αισθητικά το να τον τοποθετείς στο συγκεκριμένο σημείο, φόρα παρτίδα δίπλα στην ταμπέλα που σ ενημερώνει για το τι είναι αυτός ο χώρος που πας να δεις, εμένα προσωπικά με χαλάει.

 Γενικότερα η λογική του ωραρίου στην καθαριότητα σε περιοχές που έχουν την τύχη μυθολογικά και ιστορικά να προσελκύουν τουρισμό, είναι λάθος. Θα έπρεπε 24 ώρες το 24ωρο να βρίσκονται επί ποδός για να παρουσιάζουν μια εικόνα αξιοπρέπειας και σεβασμού πρώτα προς τα μνημεία τους και μετά προς τους επισκέπτες τους.

 Εκτός κι αν οι ιθύνοντες θέλουν να δώσουν με αυτή την εικόνα το πριν και το μετά των απογόνων του Δία με τον πλέον γλαφυρό τρόπο...αν αυτό είναι το ζητούμενο τότε σίγουρα έχουν πετύχει διάνα.


Σελίδες