Απίστευτη πατέντα "δαιμόνιου" Κρητικού από την Αυστραλία - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017

Απίστευτη πατέντα "δαιμόνιου" Κρητικού από την Αυστραλία




Όλο εκπλήξεις μας επιφυλάσσει, ξαφνιάζοντας μας με τη δημιουργικότητα και τις πατέντες του από τη μακρινή Αυστραλία ο συνταξιούχος Κρητικός Οδυσσέας Πλατύρραχος.

 Αυτή τη φορά έφτιαξε μια αυτοσχέδια ψησταριά για οφτό, με βαρέλι και πήλινες γλάστρες, που έφερε τις μυρωδιές, από το κρέας- που έψησε χθες πρώτη φορά- δοκιμάζοντας την, ως την Κρήτη.



Ο ίδιος περιγράφει την εφεύρεση του ως εξής: 

"Χρησιμοποιήσαμε ένα βαρέλι, δύο μεγάλες πήλινες γλάστρες, που η μία μπαίνει ανάποδα πάνω στην άλλη. 

Στον πάτο του βαρελιού βάζουμε τρία δάκτυλα τσιμέντο και γύρο από τις γλάστρες τοποθετούμε ψιλό χαλίκι. Στην πάνω μεριά πάλι τρία, τέσσερα δάκτυλα τσιμέντο.

 Να πούμε επίσης ότι στην κάτω γλάστρα κάνουμε μία τρύπα και στο βαρέλι επίσης. Ενώ από την πάνω γλάστρα αφαιρούμε τον πάτο ώστε να δημιουργηθεί  άνοιγμα για να κατεβάζουμε τις σούβλες με τα καλολοΐδια. 

Βέβαια λειτουργεί με ξύλα, που αφού καούν και γίνουν κάρβουνα κλείνουμε την κάτω τρύπα, κατεβάζουμε τα προς ψήσιμο και κλείνουμε και το επάνω μέρος με κατάλληλο πώμα.

Με την θερμότητα θερμότητα που δημιουργείται τα ψητά μας είναι έτοιμα σε 20 λεπτά". 

Τελικά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο και ο κ Οδυσσέας τον έχει, αξιοποιώντας τον ελεύθερο χρόνο του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο διδάσκοντας κι εμάς πως, με απλά υλικά, μπορούμε να φτιάξουμε μικρά θαύματα που μπορούν να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη.











Σελίδες