Ανησυχία σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου για τη "Μπλε Φάλαινα" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 18 Μαΐου 2017

Ανησυχία σε δημοτικό σχολείο του Ηρακλείου για τη "Μπλε Φάλαινα"



Ανησυχία από γονείς σε σχολείο του Ηρακλείου καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως 9χρονη μαθήτρια άρχισε να παίζει το περιβόητο και άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό παιγνίδι "Μπλε Φάλαινα".

Το κοριτσάκι πήγε στο σχολείο έχοντας γρατζουνιά στο χέρι του που έμοιαζε με ουρά ψαριού ενώ λίγες ημέρες πριν είχε γίνει κουβέντα μεταξύ συμμαθητών για το επίμαχο παιγνίδι.
Όταν το θέμα έφθασε ωστόσο στους δασκάλους η 9χρονη αρνήθηκε τα πάντα λέγοντας πως η γρατζουνιά στο χέρι της έγινε από τυχαία πτώση που είχε.

Μεταξύ τους όμως το παιδιά όταν μιλούν για το περιστατικό κάνουν σαφή αναφορά στη "Μπλε Φάλαινα". Μάλιστα πατέρας που έμαθε από την κόρη του πως η συμμαθήτρια της "γρατζουνιστηκε", όπως χαρακτηριστικά του περιέγραψε, παίζοντας το νέο παιγνίδι, σοκαρίστηκε.

Όπως λέει, το σοκ ήταν διπλό και για το κορίτσι που ενδεχομένως έκανε κάτι τέτοιο και για την κόρη του που δεν φανταζόταν πως μπορεί να ξέρει τι είναι αυτό το παιγνίδι, και που τελικά έμαθε από συμμαθητές της.

Δυστυχώς τα μικρά παιδιά λόγω της εξοικείωσης που έχουν, στις μέρες μας, με την τεχνολογία ενημερώνονται και γνωρίζουν πράγματα που ακόμα κι εμείς οι μεγάλοι αγνοούμε.


Σε κάθε περίπτωση, ακόμα κι αν το 9χρονο κορίτσι δεν χάραξε μόνο το χέρι του, από τη στιγμή που στο σχολείο τα παιδιά ξέρουν και συζητούν με περιέργεια για τη "Μπλε Φάλαινα",το περιστατικό δεν πρέπει να ξεχαστεί αλλά να δείξει το δρόμο για ενεργοποποίηση των διευθύνσεων εκπαίδευσης ώστε να οργανώσουν εκδηλώσεις και να προσκαλέσουν ειδικούς να μιλήσουν στους μαθητές για τους κινδύνους που κρύβουν τέτοιου είδους διαδικτυακά παιγνίδια.

Για την ιστορία να πούμε πως η «Μπλε Φάλαινα» είναι ένα ιδιότυπο παιχνίδι διάρκειας 50 ημερών που διεξάγεται μέσω των social media μεταξύ εφήβων, οι οποίοι καλούνται να περάσουν μια σειρά από επικίνδυνες δοκιμασίες ακολουθώντας οδηγίες. 

Οι άγνωστοι συνομιλητές τους που έχουν ρόλο «καθοδηγητή», απειλούν τα παιδιά ότι έχουν τα στοιχεία τους σε περίπτωση που θα θελήσουν να εγκαταλείψουν το παιχνίδι.

Ως τώρα, φέρονται να έχουν καταγραφεί περισσότεροι από 300 θάνατοι παιδιών που συμμετείχαν στην «Μπλε Φάλαινα». Γι’ αυτό, οι αστυνομικές αρχές πολλών χωρών της Ευρώπης έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις για το επικίνδυνο παιχνίδι, εφιστώντας την προσοχή των γονέων. Ωστόσο, ως τώρα δεν είχε καταγραφεί κάποιο θανατηφόρο περιστατικό στην Ελλάδα.



Σελίδες