Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά "φορώντας" τα καλύτερα του - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά "φορώντας" τα καλύτερα του


Μπορεί ο Απρίλιος να ξεκίνησε τρομάζοντας μας με τη διχογνωμία του, τη μια κρύο, την άλλη ζέστη και πολύ βροχή,  αλλά στην εκπνοή του φροντίζει να μας αποζημιώσει με το πιο θερμό και γαλήνιο χαμόγελο του.


Με θερμοκρασίες που θυμίζουν καλοκαίρι, μια θάλασσα "λάδι", άπνοια και μια φύση μοσχομυριστή, μας αποχαιρετά σιγά σιγά για να δώσει τη θέση του στο Μάιο, που για την Κρήτη ουσιαστικά σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού.


Οι φωτογραφίες από κολπάκια στη βόρεια παραλιακή ζώνη, με κατεύθυνση προς τα δυτικά του νησιού, μαρτυρούν του λόγου το αληθές και ταυτόχρονα μας προκαλούν να βγούμε έξω και να χαρούμε την ευλογία που τόσο απλόχερα μας χαρίζει αυτός ο τόπος, την ευλογία του να είμαστε ταυτόχρονα δίπλα στην θάλασσα και δίπλα στο βουνό, με αναρίθμητες επιλογές για βόλτα και εκδρομές.


Αρκεί να επιστρατεύσουμε την καλή μας διάθεση, να πάρουμε στις αποσκευές το πιο πλατύ χαμόγελο μας, να αφήσουμε στο σπίτι τα προβλήματα μας  και να βγούμε έξω...το που θα πάμε δεν έχει σημασία, είναι παντού όμορφα αυτή την εποχή.



Σελίδες