Διεθνές φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής στην Επισκοπή με χρώματα της αγάπης - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 9 Μαρτίου 2017

Διεθνές φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής στην Επισκοπή με χρώματα της αγάπης



Ποιος είπε πως οι μικροί τόποι και οι άνθρωποι, που δεν διαθέτουν τα μεγάλα μέσα δεν μπορούν να οργανώσουν μεγάλες δράσεις και να αφήσουν το πολιτιστικό στίγμα τους;

Ο 1ος Aegean Arts Διεθνής Διαγωνισμός Παιδικής Ζωγραφικής 2017 με τίτλο «Τα Xρώματα της Αγάπης» έρχεται δυναμικά για να δείξει πως όταν υπάρχει καλή διάθεση και όρεξη για δουλειά και ανάδειξη μικρών ταλέντων, όλα μπορούν να γίνουν.

Στην Επισκοπή Πεδιάδος λοιπόν, θα φιλοξενηθεί από 4-12 Ιουλίου ο πρώτος διεθνής διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά ηλικίας 5 έως 18 ετών στο πλαίσιο του 4ου  Aegean Arts Φεστιβάλ Μουσικής και Τέχνης.

 Στόχος του διαγωνισμού είναι να ενθαρρύνει τα παιδιά να εκφράσουν, μέσω της εικαστικής δημιουργίας, τι σημαίνει αγάπη, αλληλεγγύη και ευσπλαχνία. Και φυσικά ποιος θα μπορούσε να εκφράσει καλύτερα από τα παιδιά, με την αθωότητα και την καλοσύνη που τα διακρίνει, όλες αυτές τις έννοιες και συναισθήματα,  που τόσο έχουν ανάγκη στη ζωή τους οι ενήλικες.

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι εντελώς δωρεάν και οι  μικροί διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν ταχυδρομικώς τα έργα τους ως τις 31 Μαΐου στη διεύθυνση: Aegean Arts Διαγωνισμός Ζωγραφικής ΤΘ 683 Κοκκίνι Χάνι 71500 Ηράκλειο Κρήτης-Ελλάδα.

Τα εικαστικά, που μπορούν να είναι είτε ατομικά είτε ομαδικά, θα εκτεθούν στο Λαογραφικό Μουσείο του Πολιτιστικού Συλλόγου της Επισκοπής στη διάρκεια του Φεστιβάλ.



Αξίζει να σημειώσουμε πως ψυχή της όλης προσπάθειας είναι η Julie Davies Kapsetaki, που για 4η συνεχή χρονιά οργανώνει το συγκεκριμένο Φεστιβάλ για να αναδείξει τις τέχνες σε κάθε τους μορφή έχοντας ως αφετηρία όχι μια μεγάλη πόλη αλλά την ενδοχώρα του Νομού Ηρακλείου. 

Η Julie είναι βρετανίδα, παντρεμένη στην Κρήτη και μητέρα δίδυμων κοριτσιών. Βλέποντας από κοντά, μέσω των παιδιών της, πράγματα που έλειπαν από το σχολείο σε πολιτιστικό επίπεδο αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με δράσεις που μπορούν να αναδείξουν τις τέχνες και τον πολιτισμό. 

Κοντά της στέκονται οι πολιτιστικοί σύλλογοι στην ευρύτερη περιοχή της Ανώπολης και Επισκοπής και από πέρυσι και ο Δήμος Χερσονήσου, αν και όπως μας είπε, επειδή η προσπάθεια είναι αρκετά μεγάλη κάθε άλλη υποστήριξη θα ήταν όχι μόνο επιθυμητή αλλά και καλοδεχούμενη   

Σελίδες