Τα Χανιά αυτές τις μέρες αναφωνούν: "Βρε καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα" - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Τα Χανιά αυτές τις μέρες αναφωνούν: "Βρε καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα"


Στα Χανιά βρίσκεται αυτές τις ημέρες το αμερικάνικο αεροπλανοφόρο George H.W. Bush και με την ευκαιρία της παρουσίας του  λένε οι κακές γλώσσες «κατέπλευσαν» στην περιοχή και  μερικές εκατοντάδες γυναικών-επαγγελματιών, προκειμένου να καλύψουν το βασικό ζητούμενο της παρουσίας του μεγαθήριου στην Κρήτη, δηλαδή την αναψυχή και την ξεκούραση του προσωπικού του.

Εδώ που τα λέμε δεν είναι και λίγα τα 3.500 άτομα, που υπηρετούν πάνω στο αεροπλανοφόρο, συν άλλοι 2.500 στρατιώτες, που μεταφέρει στην παρούσα φάση.

Και φυσικά όλοι αυτοί οι άνθρωποι, στην πλειοψηφία τους άνδρες, έχουν και ανάγκες που οι «επιχειρήσεις» ψυχαγωγίας και ξεκούρασης των Χανίων σε προλαβαίνουν να καλύψουν.

Έτσι κατέφθασε «βαρύ πυροβολικό» από άλλες περιοχές της Ελλάδας, που υποθέτουμε κάνει χρυσές δουλειές με τόσους ναύτες.

Και μην μου πείτε πως όποτε ακούτε για αμερικάνικο πλοίο που καταπλέει στα Χανιά δεν σας έρχεται στο νου η ταινία του 1967, του Αλέκου Σακελλάριου "Καλώς ήλθε το δολλάριο"; Ειδικά η σκηνή με το Βασίλη Κωνσταντίνου και το μάθημα αγγλικών, που παραδίδει στη Τζίνα και τη Λίζα, οι οποίες δουλεύουν σε ένα μπαρ της Τρούμπας, με ζητούμενο να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Βέβαια τώρα τα κορίτσια, σήμερα, λίγα αγγλικά κουτσοκαταφέρνουν να τα πουν και δεν χρειάζονται  ιδιαίτερα μαθήματα για να καλωσορίσουν τους Αμερικανούς λέγοντας το περίφημο "καλώς τα ναυτάκια τα ζουμπουρλούδικα", ωστόσο εμείς είπαμε να σας θυμίσουμε τις περίφημες ατάκες της ταινίας, που όσα χρόνια κι αν περάσουν παραμένουν απολαυστικές




Σελίδες