Απόσταξη τσικουδιάς από το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου για καλό σκοπό - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Απόσταξη τσικουδιάς από το Ροταριανό Όμιλο Ηρακλείου για καλό σκοπό


Την ευαισθησία του απέναντι στην κατηγορία εκείνη των Ελλήνων αθλητών τους οποίους η ζωή  φιλοδώρησε με απίστευτη γενναιότητα ψυχής και δύναμη ώστε, παρά τα όποια σωματικά προβλήματα τους , να  στέκονται όρθιοι και να ξεπερνούν κάθε εμπόδιο, δείχνει για μια ακόμα φορά ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου.

Θέλοντας κι εκείνος από τη μεριά του να συνδράμει στην όσο γίνεται καλύτερη προετοιμασία των αθλητριών της Εθνικής Παραολυμπιακής Ομάδας Ποδηλασίας, Αδαμαντίας Χαλκιαδάκη και Ηρούς Μηλάκη, για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας, που θα διεξαχθούν το 2016 στο Ρίο, οργανώνει μια όμορφη εκδήλωση στο ρακοκάζανο του Λεωνίδα στο Αλάγνι.

Χωρίς ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία και με πενιχρά μέσα οι αθλητές των παραολυμπιακών μας ομάδων καλούνται κάθε φορά να αγωνιστούν έναντι συναθλητών τους από άλλες χώρες όπου τα πάντα προσφέρονται απλόχερα. 

Και είναι πραγματικά εκπληκτικό που, παρά τις εγγενείς αδυναμίες του ελληνικού συστήματος, οι Έλληνες παραολυμπιονίκες καταφέρνουν πάντα να μας κάνουν υπερήφανους αφού τα αθλητικά ιδεώδη και η δυνατή ψυχή τους αποδεικνύονται ισχυρότερα οποιασδήποτε άλλης στήριξης.

Δύο από αυτά τα δυνατά παιδιά θέλησε να βοηθήσει με τον δικό του τρόπο ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου κι έτσι ο πρόεδρος του Μιχάλης Ζωγραφάκης προσέφερε τα σταφύλια, άλλα μέλη και φίλοι του Ομίλου τα κάθε λογής καλούδια, που θα συνοδεύσουν την απόσταξη τσικουδιάς, και κάπως έτσι οργανώθηκε μια παραδοσιακή εκδήλωση σε ένα από τα ομορφότερα ρακοκάζανα της Κρήτης,  στην οποία και καλούνται όλοι οι Ηρακλειώτες.

Η απόσταξη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Νοεμβρίου από τη μία το μεσημέρι μέχρι και τις 4 το απόγευμα και το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 15 ευρώ ενώ δώρο θα δίδεται στον καθένα από τους συμμετέχοντες  ένα μπουκάλι τσικουδιά.

Σελίδες