Επενδυτική "κινητικότητα" στον ξενοδοχειακό τομέα στην Κρήτη - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015

Επενδυτική "κινητικότητα" στον ξενοδοχειακό τομέα στην Κρήτη


Μεγάλα ονόματα της διεθνούς ξενοδοχειακής αγοράς, όπως Carlson Rezidor Group, Ιntercontinental, Marriott ή Four Seasons, έρχονται για πρώτη φορά ή επεκτείνουν τη παρουσία τους στην Ελλάδα.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η Καθημερινή, όλα δείχνουν ότι και για τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός  θα εξακολουθήσει να συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον. 

Ειδικότερα από την επόμενη σεζόν  η Carlson Rezidor Group, με χαρτοφυλάκιο 1.370 ξενοδοχείων σε 110 χώρες, θα αποκτήσει παρουσία και στην Κρήτη.

Η διεθνής αλυσίδα υπέγραψε σύμβαση franchice για το ξενοδοχείο Minos Imperial Luxury Beach Resort and Spa, ιδιοκτησίας της οικογένειας Γενιατάκη. Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Λασίθι της Κρήτης θα μετονομασθεί σε Radisson Blu Beach Resort. Στη μονάδα υλοποιήθηκε επενδυτικό πρόγραμμα εκσυγχρονισμού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ. Η Carlson Rezidor Group ήρθε στην Ελλάδα αρχές του 2012, οπότε ενεργοποιήθηκε η σύμβαση franchice για το ξενοδοχείου Radisson Blu Park Hotel Athens, επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας στην Αθήνα.

Το νέο ξενοδοχειακό βήμα της Intercontinental στη χώρα μας θα γίνει στη Σαντορίνη. Η διεθνής αλυσίδα έχει υπογράψει προσύμφωνο για την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείου που πρόκειται να κατασκευάσει η Αθήναιον Α.Ε., ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου της Αθήνας.

Ο προϋπολογισμός της επένδυσης ανέρχεται σε 30 εκατ. ευρώ. H Marriott επιστρέφει στην Ελλάδα έπειτα από το 2013, οπότε αποχώρησε από τη διαχείριση του ομώνυμου, τότε, ξενοδοχείου στη λεωφόρο Συγγρού. Ενέταξε στο χαρτοφυλάκιο της αλυσίδας της Autograph Collection Hotels το πολυτελές ξενοδοχείο Domes of Elounda.Στο ξενοδοχείο πραγματοποιήθηκαν το 2014 επενδύσεις ύψους 10 εκατ. ευρώ.
.
H Four Seasons Hotels Resorts βρίσκεται κοντά στην έλευσή της στη Μύκονο. Η διεθνής αλυσίδα έχει υπογράψει προσύμφωνο για την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείου το οποίο σχεδιάζει να κατασκευάσει ομάδα Ελλήνων και ξένων επενδυτών σε υπό εξαγορά έκταση στο νησί των ανέμων.

Η Dolphin Capital Ιnvestors σχεδιάζει την υλοποίηση σύνθετου τουριστικού καταλύματος στην Κέα. Τη διαχείριση του ξενοδοχείου θα αναλάβει η ξενοδοχειακή αλυσίδα Aman, η οποία έχει ήδη παρουσία από το 2012 στο Κρανίδι.

Η Grace Hotels του ομίλου Libra της οικογένειας Λογοθέτη προχωρεί τις διαδικασίες για την κατασκευή δύο πολυτελών ξενοδοχείων στη Μεσσηνία και στην Κέα. Επίσης, η οικογένεια Μεταξά προγραμματίζει τον Απρίλιο του 2016 τη λειτουργία νέου ξενοδοχείου στη Σαντορίνη με την επωνυμία Santo Maris Oia Luxury Suites and Spa.


Σελίδες