Δευτέρα, 10 Αυγούστου 2015

Τα όμορφα χωριά όμορφα.. γερνάνεΜε το σύνθημα "Τα όμορφα χωριά όμορφα γερνάνε" κάτοικοι αλλά και παιδιά προχώρησαν σε εικαστικές παρεμβάσεις στη Βουτουφού, στο παλιό χωριό, δίνοντας του ξανά ζωντάνια και χρώμα.


Καμβάς τους τα ερειπωμένα σπίτια του οικισμού και έμπνευση τους η φύση, ο άνθρωπος η ίδια η ζωή.


Μάλιστα τις εικαστικές τους παρεμβάσεις φωτογράφησαν και δημοσίευσαν στο leykohorivtf.blogspot.gr ,έτσι ώστε να μπορούμε κι εμείς μαζί τους να τις απολαύσουμε και γιατί όχι να βρουν μιμητές σε άλλα χωριά.


Αξίζει να σημειώσουμε πως στο συγκεκριμένο έργο συμμετείχαν: Βάλια Τσαγκαράκη, Μαρία Τσαγκαράκη, Νίκος Μαραγκάκης, Μαρία Βαμποράκη,  Μαρίνος Λουλάκης, Κορίνα Γ. Βαμποράκη, Μαριάννα Ασλάνη, Αναστασία Τσιγγελιώτη Μαρίνα Βαμποράκη, Λυδία Βαμποράκη, Μίνος Μαργαρίτης, Μελίνα Μακρίδη, Ιάσονας Μακρίδης ενώ στα έργα υποδομής: Μ. Σμυρνιωτάκη, Μανώλης Κιοστεράκης.Για την ιστορία να πούμε πως Βουτουφού ήταν το παλαιότερο όνομα , το οποίο και διατήρησε ως το 1955, του Λευκοχωρίου.  

Το πρώτο πρόγραμμα του έργου-σταθμός "Το μεγάλο μας Τσίρκο". Ο γνωστός Ηρακλειώτης που έπαιξε στο γεμάτο αντιχουντικά μηνύματα έργο

Το εξώφυλλο του πρώτου προγράμματος Σαν σήμερα, το 1973 στο θέατρο «Αθήναιον» της οδού Πατησίων έκανε πρεμιέρα το θεατρικό έργο το...