Που βρίσκονται σήμερα τα πλοία των Μινωικών που ταξίδευαν τους Κρητικούς - Ιστορίες, Ρεπορτάζ, Σχολιασμός Κρήτης Blog | e-storieskritis.gr

Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Που βρίσκονται σήμερα τα πλοία των Μινωικών που ταξίδευαν τους Κρητικούς



Σε ασιατικές θάλασσες αλλά και στην Ευρώπη βρίσκονται  σήμερα πολλά πλοία των Μινωικών Γραμμών, που γνωρίσαμε είτε στις γραμμές της Κρήτης είτε σ’ εκείνες που ενώνουν την Ελλάδα με την Ιταλία.
Το news247 αναζήτησε τα καράβια που μας ταξίδευαν  κατά το παρελθόν και τα εντόπισε να πλέουν  από το Χόνγκ Κόνγκ μέχρι την Αλβανία.
Ειδικότερα σε ότι αφορά στα πλοία των  Μινωικών γραμμών η εικόνα που έχουμε γι αυτά είναι η εξής:
Το Ariadne Palace μετονομάστηκε σε Moby Tommy και  βρίσκεται στην Ιταλία συνδέοντας τo Λιβόρνο με την Όλμπια στη Σαρδηνία.
To Pasiphae Palace λέγεται πια Jean Nicoli και συνδέει τη Μασσαλία με το Αζάτσιο στην Κορσική.
Το Europa Palace έγινε Amsicora και  βρίσκεται και αυτό στην Ιταλία συνδέοντας την Τσιβιταβέκια με την Όλμπια. Στην ίδια γραμμή δραστηριοποιείται και πρώην το Olympia Palace, νυν Bonaria.
Το Δαίδαλος μετονομάστηκε σε Riviera Adriatica και στη συνέχεια σε Claudia Prima. Σήμερα συνδέει το Μπάρι με το Δυρράχιο.
Άλλα δύο καμάρια των Μινωικών κατά τη δεκαετία του ’90 βρίσκονται σήμερα στην Ασία. Το Νίκος Καζαντζάκης λέγεται  Metropolis και κάνει κρουαζιέρες στο Χονγκ Κονγκ.
Το King Minos βρίσκεται στην Αίγυπτο ως Mawaddah και αυτόν τον καιρό συνδέει το Σουέζ με τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

Να πούμε τέλος πως σε  παλιοσίδερα μετατράπηκαν πλοία όπως το  Αγία Γαλήνη, το Κνωσσός και το  Ελ Γκρέκο.

Σελίδες